Campuri de schi – februarie 2024 Bâlea Lac

După succesul reportat în 2020 și 2022, 2023 revenim la Bâlea Lac pentru deja clasicul workshop de salvare din avalanșă și freetouring. Ca și în anii trecuti accentul se pune pe atelierele de salvare, ateliere care ca și în trecut vor fi esența acestei ieșiri de două zile. Fie că faci primii pași în backcountry sau vrei să îți mărești baza de cunoștințe acest workshop este clar pentru tine.

Așa că,

ExploreSKi și Ride Now vă propun la început de lună FEBRUARIE un workshop de salvare în avalanșă și freetouring. Workshopul este organizat într-un format de două zile, de vineri până duminică și are ca base camp cabana PALTINUL de la Bâlea Lac, loc devenit tradițional ca gazdă pentru toți iubitorii de freetouring și freeride care urcă la Bâlea Lac.

Se vor aborda teoretic ( în două ședințe pe ZOOM ) și practic tematici specifice despre principalele mecanisme care duc la declanșarea avalanșelor, tipuri de avalanșe, factori de declanșare, prevenție și planificare și cel mai important, tehnici de salvare practice în teren. Atelierele se desfășoară în zona cabanei Paltinul și// împrejurimi și au ca instructori ghizi montani acreditați.

Pe partea de feetouring se vor însuși cunoștințe despre tehnica de deplasare pe zăpadă în sus pe pantă medie și mare și tehnici de schimbare de direcție. De asemenea, tot acum se pune accent pe dezvoltarea tehnicii de coborâre offpiste. Vom învăța să alegem ruta de deplasare sus/jos în funcție de particularitățile terenului și să „citim” zăpada.

Evenimentul este organizat de ghizi acreditați și instructori de schi ISIA.

Pachetul conține:

– instruire teoretică pe ZOOM – două ședințe înainte de eveniment

– două nopți de cazare la cabana PALTINUL în camere duble cu baie proprie

– mic dejun

– snack oferit de organizatori pentru ieșirile în teren

– ghidaj//activități practice în teren

– tricou de bumbac specific evenimentului

alte bunătăți oferite de organizatori.

Nu conține:

– transport auto

– bilete teleabină

– prânz//cină

– echipament de freetouring

– kit de avalanșă

Prețul este de 1300 ron.

Pentru doritori, contra cost, putem pune la dispoziție echipament de ski touring și kituri de avalanșă la prețui promo.

Doritorii care își securizează locul prin plata early booking până la data de 25.12.2023 beneficiază de un discount de 10% din prețul afișat.

Workshopul se adresează riderilor care au un nivel de pregatire fizică și tehnică minim medie ( în schiul/snowboardul pe pârtie ) și se adresează atat celor care practică schiul cât și celor care practică snowboardul. Toți participanți trebuie să fie echipați la intrarea pe zăpadă cu kit de avalanșă propriu și să dețină cunoștințe de salvare din avalanșă.

Informații suplimentare și înscrieri la telefon 0725915711 sau pe mail ski@exploreski.ro

*A se consulta programul de funcționare al telecabinei Bâlea !!!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.