Campuri de schi – februarie 2024 Borșa, Maramureș

Maramureșul e plin de legende, munți înalți plini de zăpadă faină și pălincă bună. E un loc legendar, departe în nord unde se spune că trăiesc oameni aspri și mândri. Așa că între 8 și 12 februarie 2024 mergem la ei acasă să descoperim zăpada din munții lor înalți și să le bem pălinca.

FREETOURING // UP TO THE NORTH
are loc la Borșa // Maramureș, loc unde pe bună dreptate se spune că “se agață harta în cui”. Vor fi două zile de inițiere în schi touring și o zi de tură ghidată în munții Rodnei zile în care se vor aborda teoretic și practic tematici specifice unei ieșiri de freetouring de la importanța pregătirii și cunoașterii echipamentului la detaliile premergătoare ieșirii. Tot aici se vor însuși cunoștințe despre tehnica de deplasare pe zăpadă în sus pe pantă medie și mare și tehnici de schimbare de direcție. De asemenea, tot acum se pune accent pe dezvoltarea tehnicii de coborâre offpiste. Vom învăța să alegem ruta de deplasare sus/jos în funcție de particularitățile terenului și să „citim” zăpada. Nu în ultimul rând vom aborda teme specifice specifice salvării din avațanșă și vom parurge câteva ateliere organizate în acest scop. Zona de joacă e situată în zona caldarea Cailor//vf Musceta și zona Pasul Prislop.

Cazarea se face la Pensiunea Nordica//Borșa complex. Pensiunea Nordica este base campul nostru ori de câte ori ajungem aici și este cea mai cochetă pensiune mică de aici, situată lângă vechea pârtie de schi la 100 m de telescaunul Runc//Știol.

Pachetul include:

– 3 sau 4 nopti de cazare ( camere duble cu pat matrimonial și baie proprie )

– mic dejun ( catering//hrană rece )

– bunătăți culinare surpriză oferite de gazde

– două zile de înițiere în ceea ce înseamnă ski de tură

– o zi de tură ghidată pentru a pune în practică cele învățate

– tricou de bumbac destinat evenimentului

– pachet de start oferit de organizatori

– pachet de hidratare oferit de partenerul nostru Mustață de Bere

Pachetul NU include

– pachetul nu include prânzul și cina

– echipamentul de ski touring

– kitul de avalanșă

– transport

Prețul întregului pachet este de:

– 1400 ron pachet cu 4 nopti de cazare.

– 1250 ron pachet cu 3 nopti de cazare.

Se acordă un discount de 10% în cazul în care optați pentru plata early booking până la data de 10.01.2024. Pentru doritorii care nu au echipament de ski touring sau kit de avalanșă putem pune la dispoziție echipament complet la prețuri promoționale. La intrarea pe zăpadă fiecare participant trebuie sa fie echipat cu kit de avalanșă și să dețină cunoștințe minimale de salvae din avalanșă.

Ca la mai toate evenimentele organizate de exploreSKI, este necesar un nivel de pregătire fizică medie. Evenimentul se adresează atat celor care practică schiul cât și celor care practică snowboardul. Din punct de vedere tehnic participanții trebuie să aibă un nivl de pregătire medie în schiul și snowboardul pe pârtie.

Numărul de locuri disponibil este limitat la maxim 10.

Informații pe mail la ski@exploreski.ro sau la tel 0725915711

Pentru înscrieri vă rugăm completați formularul alaturat.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.