Campuri de schi – ianuarie 2024 Latoriței

La prima vedere munții Latoriței par niște dealuri mai serioase, cu culmi domoale și un pic de vertical. Dar … când ajungi sus în creastă realizezi că acest   … deal … are o creastă de aproape 32 de km și face legătura între Valea Oltului și munții Parâng. Cu toate că din anumite părți accesul pe munte este facil, asta nu înseamnă că golul alpin și căldările de aici nu strâng până în martie o grămadă de zăpadă.

Așa că sub denumirea THE WATHER MOUNTAIN în ianuarie 2024, între 5 și 7.01.2024 sunăm adunarea si mergem iar în munții Latoriței.

Sunăm adunarea, pentru maximum 12 rideri care vor să ajungă într-o zonă faină pentru free touring. Cu toate că accesul auto până la punctul de drop, situat la 1570 m altitudine e facil, nu înseamnă că de aici în sus treaba nu devine serioasă. Urmează o urcare lejeră prin padure care ne scoate în golul alpin la stână și de aici urcarea puțin mai tehnică până în creastă.

Se vor aborda teoretic și practic tematici specifice unei ieșiri de freetouring de la importanța pregătirii și cunoașterii echipamentului la detaliile premergătoare ieșirii. Tot aici se vor însuși cunoștințe despre tehnica de deplasare pe zăpadă în sus pe pantă medie și mare și tehnici de schimbare de direcție. De asemenea, tot acum se pune accent pe dezvoltarea tehnicii de coborâre offpiste. Vom învăța să alegem ruta de deplasare sus/jos în funcție de particularitățile terenului și să „citim” zăpada.

Atelierele se desfășoară în zona stânei vechi Viduța și în zona de creastă a muntelui iar traseele se stabilesc în fiecare dimineață după micul dejun în funcție de condițiile meteo indicate pentru ziua respectivă.

Cazarea are loc la pensiunea Lazăr din Voineasa. Locul ales de noi ca base camp, este situat pe valea Lotrului la jumătatea distanței dintre Valea Oltului și domeniul schiabil Transalpina și oferă liniștea de care ai nevoie dupa o zi de stat în zăpadă, dar și bucate de să te lingi pe degete preparate de gazde din produse locale.

Evenimentul este organizat de ghizi montani acreditați și instructori de schi ISIA.

Pachetul conține:

– două nopți de cazare la pensiunea Lazăr în camere duble cu baie proprie

– mic dejun și cină

– instruire teoretică

– ghidaj//activități practice în teren

tricou de bumbac destinat special acestui eveniment

– snack pentru cele două zile ( batoane de ovăz de la Peeroton )

– alte cele oferite de organizatori

Pachetul NU conține:

transport

– echipament de freetouring ( schi de tură // splitboard )

– kit de avalanță

Prețul este de 1100 ron

Pentru doritori, contra cost, putem pune la dispoziție echipament de ski touring și kituri de avalanșă la prețui promo.

Doritorii care își securizează locul prin plata early booking până la data de 01.12.2023 beneficiază de un discount de 10% din prețul afișat.

Workshopul se adresează riderilor care au un nivel de pregatire fizică și tehnică minim medie ( în schiul/snowboardul pe pârtie ) și se adresează atat celor care practică schiul cât și celor care practică snowboardul. Toți participanți trebuie să fie echipați la intrarea pe zăpadă cu kit de avalanșă propriu și să dețină cunoștințe minime de salvare din avalanșă.

Evenimentul este organizat de ghizi montani acreditați și instructori de schi ISIA.

Pentru informații suplimentare și înscrieri vă rugăm să ne contactați telefonic la numărul 0725915711 sau pe email ski@exploreski.ro.

Pentru înscrieri vă rugăm completați formularul alaturat.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.