Campuri de schi – martie 2024 Latoriței

La prima vedere munții Latoriței par niște dealuri mai serioase, cu culmi domoale și un pic de vertical. Dar … când ajungi sus în creastă realizezi că acest … deal … are o creastă de aproape 32 de km și face legătura între Valea Oltului și munții Parâng. Cu toate că din anumite părți accesul pe munte este facil, asta nu înseamnă că golul alpin și căldările de aici nu strâng până în martie o grămadă de zăpadă numai bună de tocat la deal și la vale.

Așa că sub denumirea THE POWDER RUSH

în martie între 8-10.03.2024 sunăm adunarea si mergem iar în munții Latoriței.

Sunăm adunarea, pentru maximum 12 rideri care vor să ajungă într-o zonă faină pentru free touring. Cu toate că accesul auto până la punctul de drop, situat la 1570 m altitudine e facil, nu înseamnă că de aici în sus treaba nu devine serioasă. Urmează o urcare lejeră prin padure care ne scoate în golul alpin la stână și de aici urcarea puțin mai tehnică până în creastă. Cazarea are loc la pensiunea Lazăr din Voineasa. Locul ales de noi ca base camp, este situat pe valea Lotrului la jumătatea distanței dintre Valea Oltului și domeniul schiabil Transalpina și oferă liniștea de care ai nevoie dupa o zi de stat în zăpadă, dar și bucate de să te lingi pe degete preparate de gazde din produse locale.

Ziua 1.

Ne strângem seara în base campul nostru deja consacrat de la Pensiunea Lazăr din Voineasa și servim cina preparata de Andreea și Alexandra. Pensiunea Lazăr este locul de unde pornesc toate nebuniile noastre din zonă și unde în fiecare seara ne strângem la o poveste.

Ziua 2.

Mic dejun

La ora 9.30 îi dăm în deal, punem focile, urcăm dealu și schiem până seara.

Seara, cină și dezbatem vrute și nevrute de peste zi și nu numai.

Ziua 3.

Mic dejun.

Start din base camp la ora 9.30, dar de data aceasta schimbăm orientarea și mergem nord. Cum vibe-ul o sa fie bun, urcăm vf Mănăileasa Mare ( 1853 m altitudine ) și îl schiem. Dacă vibe-ul e bun, dar energia e low, facem o tură faină la foci până sub varf.

Pachetul include

– două nopți de cazare

– două mese/zi – mic dejun și cină

– snack pe post de masa de prânz ( batoane de ovaz Peeroton )

– ghidaj pe parcursul celor două zile

– tips&tricks – tehnica up la foci și indicații daca e cazul legat de tehnica de ski all mountain

– tricou de bumbac personalizat pentru eveniment

– alte bunătăți oferite de organizatori

– pachet de hidratre oferit de Mustață de Bere

Nu include

– echipament de freetouring

– kit de avalanșă

– transport de acasa la Pensiunea Lazăr

– transport pană la locul de drop. De la Pensiunea Lazăr ne deplasăm cu mașinile proprii 50 km dus intors la locul de drop în ambele zile

Prețul este de 1200 ron.

Pentru doritori, putem furniza kit-uri de avalanșă și echipamente complete de fretouring la prețuri promo pe perioada de desfășurare a evenimentului.

Doritorii care își securizează locul prin plata early booking până la data de 15.02.2024 beneficiază de un discount de 10% din prețul afișat.

Workshopul se adresează riderilor care au un nivel de pregatire fizică și tehnică minim medie ( în schiul/snowboardul pe pârtie ) și se adresează atat celor care practică schiul cât și celor care practică snowboardul. Toți participanți trebuie să fie echipați la intrarea pe zăpadă cu kit de avalanșă propriu și să dețină cunoștințe de salvare din avalanșă.

Informații și înscrieri la telefon 0725915711 sau pe mail ski@exploreski.ro

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.