Campuri de schi – Pirin/Bulgaria – aprilie 2023

Munții din parcul național Pirin sunt făcuți pentru freetouring. Cele mai înalte vârfuri de aici ajung la aproape 3000 m, iar skiul aici este provocator și spectaculos. Să skiezi într-o zonă protejată UNESCO a cărui vârf, vârful Vihren este al 3-lea ca înălțime din Balcani, într-un peisaj montan dramatic printre creste zimțate și vârfuri ascuțite, este de-a dreptul provocator.

Terenul de joacă de aici este păzit de maiestuosul Vihren, al 2-ilea vârf din Bulgaria și al 3-ilea ca înălțime din Balcani dar și de alte peste 60 de vârfuri cuprinse între 2600 și 2908. Căldările glaciare, crestele și vârfurile acestui parc național fac ca acest loc să fie imens, iar vastitatea acestor locuri greu de descris în cuvinte.

Perioada aleasă este, dacă se poate spune așa, cea mai sigură din toate punctele de vedere. Zăpada se stabiliează pe munți, deși variază de la an la an între 2 și 3.5m si chiar dacă în jos la Bansko plouă, pe munte mai sus de 1800 m altitudine ninge.

Cele 4 zile destinate skiului, din cele 5 zile petrecute aici, ne vor duce în locuri precum

– valea Banderista și zona vârfului Vihren unde se deschid mai multe variante care necesită un up între 2 și 3 ore, iar dacă grupul este omogen se mai poate face în aceeași zi un up mai scurt de 1 oră jumate

– zona Bezbog și zona vârfului Polezhan, unde pâna la 2400 m altitudine accesul e asigurat de telescaun, iar mai apoi într-o urcare la focă relativ ușoară de 1.5//2 ore se ajunge la 2851 m pe vârful Polezhan

– zona vârfului Todorka, unde dupa un up de 2.5/3 ore, partea de down e foarte ofertantă și se pot schia toate partile acestui vârf

În toate cele 4 zile de ski de aici vom beneficia de serviciile de ghidaj ale ghidului român, dar și de serviciile unora din cei mai cunoscuti ghizi montani și de ski din Bulgaria, ghizi care își au base campul în Bansko, iar parcul național Pirin e casa lor. Programul este structurat cu o zi de pauză între cele 4 zile de ski, zi destinată relaxării în cadrul faimoasei stațiuni Dobrinishte sau orice alte activități la alegere.

Pachetul înclude:

– 6 nopți de cazare ( camere duble ) în cadrul hotelului White Lavina, cu check in data de 2.04.2023 și check out în data de 8.04.2023
– mic dejun
– welcome drinks în seara în care se face check in-ul
– ghidaj profesional pentru toate cele 4 zile de ski
– acces la spa-ul hotelului ( saună )
– acces la sala de fitness din cadrul hotelului
– poze din cadrul evenimentului
– tricou de bumbac destinat acestui eveniment
– transfer auto de la hotel până la intrarea pe zăpadă și retur în fiecare zi de schi
– pachet de start cu bunătăți din partea organizatorilor

Pachetul nu include
– prânzul și cina ( se pot servi în regim a la carte la restaurantul hotelului sau oriunde în Bansko )
– serviciile de transport pe cablu
– serviciile de masaj din cadrul hotelului
– transportul dus//întors România – Bansko
– serviciile din ziua de pauză

Prețul întregului pachet este de 650 euro echivalent în lei în ziua efectuarii plații. Prețul poate să sufere mici ajustări, dacă prețul cazării se modifică.

Avem disponibile minim 8, maxim 10 locuri. Vârsta minimă de participare pentru acest eveniment este de 20 de ani.
Pentru early booking până la data de 20.02.2023 se oferă un discount de 10 % din prețul inițial.

Participanții la acest camp trebuie să aibă o condiție fizică și tehnică (ski offpiste ) între mediu și//spre avansat, pentru că cele 4 zile vor fi solicitante atât fizic cât și tehnic. Trebuie sa dețină echipament de fretouring în perfectă stare de funcționare. De asemenea fiecare participant TREBUIE SĂ DEȚINĂ CUNOȘTINȚE TEMEINICE DE SALVARE DIN AVALANȘĂ iar la intrarea pe zăpadă în fiecare zi să poarte OBLIGATORIU kit-ul de avalanșă. Este recomandat de asemenea purtarea unui rucsac cu ABS.
Fiecare participant este OBLIGAT să aibă o asigurare de accident care să includă și SPORTURI EXTREME ( ÎN CAZUL NOSTRU SKI ÎN AFARA ARIILOR AMENAJATE )

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați pe mail la adresa ski@exorpleski.ro sau la telefon 0725915711.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.