Initiere ski touring


Inițierea în ski touring presupune 2 părți:

  • Stabilirea gradului de pregătire fizică și tehnică a cursantului în schiul alpin (1 oră)
  • In functie de gradul de pregatire, se trece la acomodarea cu mediul offpiste și echipamentul specific și trecerea de la schiul de pârtie la ski touring.

Vom învăța să alegem ruta de deplasare în funcție de particularitățile terenului și să „citim” zăpada.  Se vor însuși cunoștințe despre tehnica de deplasare pe zăpadă cu echipamentul specific de ski touring. Se vor aborda generalități despre avalanșe, tipuri de avalanșe și tehnica de salvare. De asemenea, tot acum se începe acomodarea cu schiul offpiste și cu tehnica de coborâre offpiste. 

Cursurile se desfășoară în zona munților Bucegi, Baiului sau Ciucaș, Postăvaru/Poiana Brașov.  In formatul de o ședință, cursul este organizat ca o tură care are să fie aleasă în funcție de nivelul de pregătire a cursanților.

Cursurile de două ședințe, se pot efectua pe toată perioada iernii în funcție de programările de la începutul sezonului.

Echipament minim necesar:

  • clăpari dedicați pentru ski touring.
  • schiuri echipate cu legături în puncte sau cu prindere clasică pentru touring.

Dacă cursantul nu deține un asemenea echipament, EXPLORESKI, prin serviciul de Inchiriere echipament, poate pune la dispoziție solicitantului la prețuri preferențiale tot ceea ce este necesar.

Tarifele pentru sezonul 2022//2023 sunt următoarele:

  • 1 ședință între 1 și 2 persoane – 400 RON/persoana
  • 1 ședință între 3 și 4 persoane – 350 RON/persoana
  • 2 ședințe între 1 și 2 persoane – 680 RON/persoana
  • 2 ședințe între 3 și 4 persoane – 560 RON/persoana

O sedință durează aproximativ4 ore.

Tarifele de mai sus nu includ echipamentul necesar pentru desfășurarea acestor ședințe și nici transportul pe cablu daca este necesar. Ele înclud, dacă este cazul, echipamentul de salvare în avalanșă.

 

 

Inițiere schi touring.

Pentru informații si înscrieri vă rugăm să ne contactați telefonic la numărul 0725915711 fie pe email la adresa ski@exploreski.ro