Perfecționare tehnică pârtie, inițiere ski touring.


Perfecționare ski pârtie.

Schiul a cunocut o creștere și dezvoltare importante în ultimii ani datorită tehnologiei performante a echipamentelor, fiind unul din cele mai practicate și îndrăgite sporturi de iarnă. Aglomerația din stațiuni a facut ca tot mai mulți pasionați să-și îndrepte atenția spre pantele abrupte și sălbatice ale munților. Freeride-touringul este activitatea cea mai potrivită și  căutată la care visează cei mai mulți schiori. Pe cât de frumoasă și atractiva este, pe atât  este de periculoasă. Diversitatea terenului, calitatea zăpezii și conditiile meteo schimbatoare, fac ca acestă disciplină să necesite o tehnica de schi foarte buna. Această tehnică derivă din schiul alpin, prin tehnica de pârtie. Acomodarea, exercițiile, elementele și rulajul tehnicii de pârtie sunt esentiale pentru a putea schia și a ne bucura în siguranță de schiat-ul offpiste. Ședințele se organizează pe domeniul schiabil Sinaia sau domeniul Poiana Brașov și se desfasoară pe durata a 4 ore.

Ședințele de perfecționare se adresează schiorilor care au MINIM o pregatire MEDIE * ( fizică și tehnică ). In cazul în care, în ziua ședinței de pârtie schiorul nu are acest grad de pregătire fie este transferat pe bază de programare la același cost unui instructor care se ocupa mai departe de pregătirea lui, fie îi este returnata 60 % din contravaloarea achitată pentru curs.

* grad mediu de pregătire înseamnă că schiorul poate să schieze câteva zile consecutiv pe toată durata de funcționare a resortului de ski ( ora 9 – ora 16 ) pe pârtii roșii și negre, în deplin control și rezistă la frig moderat o zi întreagă.

Pentru partea de free-touring vom părasi domeniul schiabil Sinaia și ne vom familiariza cu echipamentul specific de free-touring. Vom învăța să alegem ruta de deplasare în funcție de paticularitățile terenului și să „citim” zăpada. Se vor însuși cunoștințe despre tehnica de deplasare pe zăpadă cu echipamentul specific de schi touring. Se vor aborda generalități despre avalanșe, tipuri de avalanșe și tehnica de salvare. De asemenea, tot acum se începe acomodarea cu schiul offpiste și cu tehnica de coborâre offpiste. Ședințele durează între 4 și 5 ore.

Ca organizare, ședintele de curs se desfasoară în două zile ( sâmbata/duminica, dar se pot desfașura și în cursul săptămânii ) în munții Bucegi.

Tarifele pentru sezonul 2022/2023 sunt următoarele :

1 sedinta ( 2 zile ) o persoană – 850RON

2 sedințe ( 2 zile ) o persoană – 1300 RON

Pentru informații și înscrieri vă rugăm să ne contactați fie telefonic la numărul 0725915711 fie pe mail la adresa ski@exploreski.ro