Workshop free touring și salvare în avalanșă


Workshop-urile de free touring și salvare în avalanșă au un format de două zile (sâmbată și duminica)

Perioada:


13 – 14 Februarie 2021.
6-7 Martie 2021.

LOCURI DISPONIBILE 10/CAMP. EVENIMENTUL NU SE DESFĂȘOARĂ PENTRU MAI PUȚIN DE 6 PARTICIPANȚI. NECESAR NIVEL MEDIU DE PREGĂTIRE TEHNIC ȘI FIZIC.

explore ski campuri de schi si salvare in avalansa

Se vor însuși cunoștințe despre tehnica de deplasare pe zăpadă în sus pe pantă medie și mare și tehnici de schimbare de direcție. De asemenea, tot acum se pune accent pe dezvoltarea tehnicii de coborâre offpiste.

Vom învăța să alegem ruta de deplasare sus/jos în funcție de particularitățile terenului și să „citim” zăpada. Se vor aborda teoretic și practic tematici specifice despre principalele mecanisme care duc la declanșarea avalanșelor, tipuri de avalanșe, factori de declanșare, prevenție și planificare și cel mai important, tehnici de salvare practice în teren.

Cursurile se desfășoară la Bâlea Lac în munții Fagaraș, având ca base camp Cabana Paltinul.

Pachetul conține:

  • 1 noapte de cazare la cabana Paltinul, snack și cina sâmbăta seara 13.02, mic dejun și prânz 14.02.
  • instruire teoretică
  • instruire și aplicatii practice în teren
  • documentație scrisă
  • tricou personalizat cu evenimentul, pentru fiecare participant

Prețul pachetului este de 1150 ron.

Pachetul nu conține accesul up/down cu telecabina de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac.

Pentru a avea un loc rezervat este nevoie de achitarea în avans a întregii sume, pâna la data de 31.01.2021 prin transfer bancar în contul RO82BTRLRONCRT0505965701 deschis la Banca Transilvania de către EXPLORE EVERYTHING SRL. În cazul în care evenimentul nu se desfășoară din cauza organizatorului, sau din motive legate de restricțiile provocate de pandemia COVID 19, sumele se restituie integral. Organizatorii pun la dispoziția fiecarui participant substanțe dezinfectante și măști chirurgicale.

Accesul la workshop se poate face doar pe baza unui test PCR negativ prelevat cu 72 de ore înainte de data de 13.02.2021.

Evenimentul organizat de EXPLORE SKI are ca traineri ghizi montani acreditați AGMR și instructori de schi acreditați ISIA.

Înscrie-te

[contact-form-7 404 "Nu am găsit"]